Free Flow is een manier om weer connectie te maken met jezelf door middel van beweging. Het is mijn (Simone Narraina) persoonlijke methode van lesgeven. Met Free Flow geef ik les in dansimprovisatie en paaldansen.

Free Flow vertrekt vanuit de gedachte dat het lichaam de graadmeter is van wat er mentaal en emotioneel bewust en onbewust afspeelt. Deze signalen weer kunnen herkennen en er naar kunnen handelen is het uiteindelijke doel. De aanpak van Free Flow is het voelen, denken en doen.

In de lessen breng ik je aandacht naar je lichaam. Ik spoor je aan om contact te blijven houden met je lichaam, steeds te blijven voelen wat er gebeurd. Bewust te worden van wat er beweegt in je lichaam, maar ook om te voelen wat het emotioneel of mentaal met je doet. Het verkennen gebeurd op een vriendelijke en respectvolle manier naar jezelf.

Achtergrond informatie

Free Flow is gebouwd vanuit mijn opleiding naar uitvoerend danser en choreograaf, maar meer nog is het ontstaan vanuit een intuïtieve manier van beweging en wat het bij mij (en anderen) teweeg kan brengen.

Na mijn afstuderen begon ik beweging anders te benaderen: te bewegen om mijn lichaam te kunnen horen en te begrijpen. Bewegen omdat er van binnenuit bewogen wil worden. Dit heeft Free Flow gemaakt tot wat het nu is: een gevoelsmatige manier van dans/beweging om connectie te maken met je lichaam, om je lichaam te begrijpen en daardoor een gevoel van vrijheid en bekrachtiging te ervaren.

Vanaf mijn 9e kreeg ik les van academische docenten. Op mijn 22e verliet ik de academie met een diploma choreografie. De afgelopen jaren heb ik veel lessen gevolgd bij docenten die hun inspiratie haalden uit oosterse bewegingsvormen of soortgelijke vormen van dans als authentic movement. Ook in paaldansen ontmoet ik inspirerende leraren die mij veel leren over het lichaam. Ik vind beweging fascinerend en zal altijd blijven bewegen om mijzelf te blijven voeden en inspiratie op te doen.