Wat is De Tent?
Dansstudio De Tent is een verzamelplaats voor iedereen die wil bewegen, en iedereen die met beweging werkt. Dit varieert van dans, naar yoga, naar paaldansen en contact improvisatie. Er zijn cursussen en workshops, maar ook zijn er regelmatig voorstellingen, open podia en evenementen. De dansstudio is beschikbaar voor verhuur.

Voor wie is De Tent?
Bij Dansstudio De Tent kun je in een persoonlijke omgeving lessen volgen. De Tent biedt toegankelijke lessen aan van professionals. Je hebt geen ervaring nodig om de lessen te volgen. Lees er meer over in het kopje lessen, hieronder!
Choreografen, theatermakers, studenten van de kunsten, dansdocenten, yogadocenten en iedereen ertussenin: De Tent is beschikbaar als repetitieruimte, of voor het geven van jouw lessen of workshops. Check de voordelige prijzen onder studioverhuur.

Van wie is De Tent?
Dansstudio De Tent is van Simone Narraina. Lees hier meer over Simone!

Vanwaar de naam ‘De Tent’?
Tenten zijn fantastische tijdelijke plekken waar men samenkomt en waar magie kan ontstaan, denk maar aan festivaltenten of circustententen. Onlosmakelijk zijn Tenten verbonden met avontuur, het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Ook biedt een Tent geborgenheid in vrijheid. Dit gevoel vat de dansstudio samen, vandaar de naam: Dansstudio De Tent.

Lessen

Welke lessen zijn er?
Het aanbod varieert, door het gehele jaar door zijn er cursussen en workshops te volgen. Deze worden altijd vermeld op de website, de nieuwsbrief en op social media. Wekelijks zijn er lessen dansimprovisatie, paaldansen en contact-improvisatie. Er zijn regelmatig cursussen yoga, acro-yoga en acro-dans. Je kunt ook privélessen doen, of sessies Free Flow of Pole Therapy. Kijk voor al het aanbod onder het kopje cursussen.

Wat is nou typerend aan een les bij De Tent?
Alle lessen hebben een bepaalde vrijheid in zich. Zelfs als je nog nooit hebt gedanst of aan sport hebt gedaan, ben je welkom om het een keer te proberen. In De Tent hoef je niks te kunnen, je leert het vanzelf.

Waarom moet ik een les volgen bij De Tent?
Een Tent heeft de symboliek van vrijheid en avontuur, maar tegelijkertijd is er sprake van geborgenheid. Dit is dan ook de onderliggende motivatie van deze plek. In De Tent krijg je de vrijheid om te bewegen hoe jij bent en met wat je kan. Ga op avontuur, probeer dingen uit!! Bij De Tent wordt er daarnaast bewust gewerkt met de connectie tussen wat je lichaam aangeeft en wat je daarbij voelt en denkt. Er is veel persoonlijke aandacht om jou thuis te laten voelen.

Is de Tent iets voor mij?
Het vraagt een nieuwsgierige en open blik om op pad gaan met een tent. Gelukkig is het geen dropping waar je in je eentje moet overleven. Ben jij nieuwsgierig en wil je in een knusse, persoonlijke omgeving wekelijks lessen volgen? Dan is De Tent de plek voor jou. Kom gauw een proefles doen! Bekijk hier het rooster.

Is paaldansen of dansimprovisatie iets voor mij?
Ben ik wel sterk genoeg, ritmisch genoeg, slank genoeg, soepel genoeg?
Zoals hierboven beschreven hoéf je nog niets te kunnen in De Tent. Je leert het vanzelf! Ook kan elk lichaam meedoen. In De Tent train je mét je lichaam, in plaats van tegen jouw lichaam. Lees hier meer over paaldansen, en hier meer over dansimprovisatie.